Lär av andras missöden, inte av era egna misstag!

Vårt incidentrespons-team jobbar med IT-incidenter över hela världen. Lite skämtsamt kan man säga att det ringer hos oss när det brinner hos andra.

IT-angrepp är väldigt kostsamma och det är inte bara de direkta kostnaderna som fort skenar iväg utan även de indirekta. Att investera i IT för att stå bättre förberedd för ett angrepp är en god affär om man tittar på statistiken. Men var skall man börja och vad gör skillnad? Enligt en studie från Ponemon Institutet så är några av de effektivaste motåtgärderna att:

  • Säkerställa förmågan till detektion & incident respons
  • Utbilda alla i organisationen gällande IT-säkerhet
  • Involvera ledningen i säkerhetsarbetet

Med en god förståelse för både hoten och hur man som organisation skall arbeta kring sin IT-säkerhet, så kan kostnaderna för ett angrepp minska markant. Med hjälp av strategiska beslut och aktiv operativ hantering så kan skador till och med helt utebli i vissa fall.

Nu delar vi med oss utav våra erfarenheter från en digitalt brinnande värld

Den 11:e till 12:e mars 2020, håller vi vår årliga Cyber Security Summit i Stockholm. Under dessa två dagar kommer vi tala om hur angrepp går till mot organisationer och hur ett effektivt cyberförsvar bör vara konstruerat. Vi kommer adressera hur organisationer bör arbeta före, under och efter ett angrepp.

På scen återfinner ni marknadens vassaste experter och mest välkända profiler. Bland andra Marcus Murray, Hasain Alshakarti, Fabio Viggiani. De har alla erfarenhet från de största och mest komplexa IT-angrepp som skett i Sverige det senaste året. Ta del av deras erfarenhet och se till att lära av andras missöden och inte era egna misstag. Självklart kommer jag också dela min insikt från de senaste tidens cyberattacker.

Vi ser alla fram emot att få träffa er och få dela med oss utav vår kunskap och erfarenheter. Vi ses i Stockholm på Cyber Security Summit 2020!

Mats Hultgren, VP Cyber Strategies & Incident Lead